Жени на диета или 8 факта за отслабването

Няма ден, в който да не срещна статия, която започва с- 10 начина за успех, 7 начина за нещо си, 8 мантри за това или онова и бях чела статистика, според която всички текстове, озаглавени по този магически начин, вещаещи успех и то в рамките на една статия се ползват с много по голям успех от  други.

Замислих защо е това, макар че не е нужно много мислене, за да се стигне до отговора. На всички ни се иска в няколко стъпки да се справим с живота и как да не се зачетем, като някой е намерил начин в 10 стъпки  да те научи да превземеш света, да забравиш гаджето, да си избереш прическа, да постигнеш всичко! Да живее рекламната стратегия.

Така че в името на статистиката и за да съм по модата, ще пиша за 8-те начина как да успеем с диетата. Гарантирам, че са успешни и изпитани и действат преди да си навършил 30, че и след това- докогато искаш в общи линии.

Диета е една много гадна думичка, която се среща в мрежата в пъти повече от много други и е виновник- пак статистически-  индустрията да печели милиони. Няма да обяснявам как и защо, понеже това сега не ни вълнува.

Вечният ни стремеж към определени мерки, неизбежно ни включва към същото число читатели.

Не познавам жена, която поне веднъж да не е пробвала да отслабва по режим. Аз лично мразя диетите и да- знам, че „мразя” е силна дума, но е така. Скоро ми се наложи по здравословни причини да се съобразявам с един такъв режим и беше доста тежко. Улавях миризмата на сирене поне от 20 метра, носех се по аромата на горещ шоколад и в полу абстиненция целувах доста хищно мъжа си, щом беше хапнал нещо сладко, само за да вкуся малко захар. Имах си цел, гонех  я и стигнах до край.  След това се чувствах по лека с ореол на мъченик и доста по здрава.

Но се отплеснах, говорим за 8- те начина да успеем с диетата и да преборим глада или по скоро за осемте факта за отслабването.  Всичко започва в главата ни, а не в стомаха. Нашите мисли определят това как изглеждаме и все пак:

  1.  Ако мислиш, че ядеш много- значи ядеш много;
  2.  Ако мислиш, че си дебел- дебел си;
  3.  Ако приятелката ти казва, че си качила 2-3 килограма, не и вярвай- поне 5 са- кучката лъже. Ти го знаеш, но ти се иска да не е вярно – е съжалявам- вярно е;
  4. Ако искаш да отслабнеш стани от компютъра, спри да четеш безсмислени статии за отслабването, а поскачай малко на въже или излез да тичаш;
  5. За да успееш с диетата просто реши, че го искаш и щом го решиш- отстоявай;
  6. Храната не ти е враг- отслабвай с ядене;
  7. Обичай себе си;
  8. Най- важното- отслабвай само ако ти го искаш. Не заради мъжа си, майка си, съседката, телевизията, а само ако го желаеш истински. Защото, ако се чувстваш добре в кожата си, тогава дали дрехите ти са с по голям номер няма никакво значение. Въпросът е да намериш баланса вътре в теб.

Започни диета само, ако си наясно със собствените си цели. И ако го започнеш, просто следвай режима и стигни до край.

Сега се чувствате излъгани, нали- нищо ново не казах. Каква изненада- нищо ново не ни казват и всички други методи за магическо отслабване. Защото въпросът не е да четем и да се вайкаме, а да вземем контрола за нас самите в свои ръце, защото всеки човек познава себе си най- добре и знае как, но му е по лесно друг да го насочва и да му казва какво да прави, е няма нужда. Щом искаш да отслабнеш- отслабни- без извинения!

Анна Палазова

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s