Момичето от друга планета

6996426-art-forest-children-trees-waterfall-goblins-river-fantasyМомичето беше се родено на друга планета. Спомняше си светлината на двете слънца и пръстените на синята Луна. Там всичко беше толкова чисто и красиво- нямаше въздух, а пулсираща любов изграждаше атмосферата на света. Имаше високи лилави планини, прозрачни розови реки, в които плуваха по двойки всякакви същества. Други пък живееха на зелени облаци, през които минаваха водопади и над всеки облак летяха птици с дълги тела и крила на пеперуди. Като замахнеха с крилата се раждаше от чудния вълшебен прах, който оцветяваше небето с любов.

Момичето имаше оранжева градина на нейния облак, там растяха говорещи цветя, които знаеха приказки за другите планети- те и бяха приятели и когато увяхваха, семенцата им падаха в облака и след два дни порастваше ново цвете, което знаеше нови истории и имаше същите листа от огнен златен прах и желирана вода.

На нейната планета всички се обичаха и си помагаха, можеха да летят заедно с птиците и да им гонят опашките, докато размиваха с цветни бои нюансите на небето.

***

Момичето се събуди. Сама в старото легло с метална рамка- вече не беше на своята планета- гледаше в олющения таван и чуваше виковете от другата стая.

Затвори очи и ги стисна силно, много искаше пак да заспи, така искаше винаги да си стои на другата планета и да не се връща. Скоро денят щеше да започне.

Не искаше да се събужда, добре и беше на облака, там всички я обичаха, смееха се, пееха.. Защо и беше да се събужда в този свят без любов.

Is-your-child-ready-for-a-pet

***

Има толкова деца лишени от нежност- някой живеят в домове за сираци, други имат родители, но пак не знаят какво е ласка.

Децата имат уникалната способност да виждат с въображението си чудни светове, да пътуват през морета и планини за секунди, да живеят с армия въображаеми ефли и могат да ви говорят с часове за котето с кривата опашка, което живее под леглото и което възрастните не сме виждали никога.

Няма нищо по жестоко от това да откраднеш мечтите на детето и да го вкараш в реалността с шамар.

Много огорчени и озлобени родители, прехвърлят собствените си комплекси върху децата и ИЗРАЖДАТ възпитанието им. За миг дори не се замислят, че това е живо същество, което попива всеки техен жест, не осъзнават, че програмират бъдеща личност и че с поведението си могат да го тласнат в ужасна посока.

Нещастни от собствения си живот – те не виждат, че детето им е умно и мечтае и че за съзнанието му няма бариери, но когато в техния ограничен, малък свят това няма логика, те късат тези крила със замах и го вкарват в клетката, която им е позната.

Има малки бойци, които не се дават и не спират да се борят и да вярват- в един момент те строшават тази клетка, крилата им порастват с магическа сила и бягат на огромно разстояние от тези, които са ги затворили там, пък били те наречени родители, но остават изпълнени с горчивина, гняв, обида…  

Някой деца обаче не могат да летят и остават в клетките на съзнанието си. Порастват като плахи и неуверени хора, без самочувствие или с прекалено такова, изградено върху комплекси за малоценност..

***

Родители, знаете ли колко е отговорна задачата ви? Вие всички онези, които насърчавате раждането на килограм- знаете ли че нещото не свършва с раждането? Хубаво мислете когато решите да имате деца- това не е котка, която да подариш на съседката, не е куче, което да пуснеш на свобода- то е силата да дадеш живот, но и да го запазиш, изградиш, насърчиш, възпиташ.

Ти създаваш човек! А човекът е много сложна машина и ако и объркаш частите още в началото, после трябват твърде много ремонти, за да работи правилно и винаги има риск от повреда!

Анна Палазова

http://goo.gl/6BMiMl

wallpaper-2516341

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s