Нека бъдем егоисти- здравословно е!

Beach-Sunset-Love-HD-Wallpaper-For-Desktop-624x416

Нека бъдем егоисти- здравословно е!

Моля никой да не пищи като ощипан и да не се прави на не- разбрал.

Хайде сега да си помислим как и защо:

● Точка първа- какво точно имам предвид с този егоизъм?- Отговор- това е моментът, в който си позволим да забравим за всички проблеми в живота си и света около нас. Онзи момент, в който се виждаме като полу- божества и се мислим за много важни (за няколко минути може).

● Точка втора- кой ще пострада от моя 10 минутен егоизъм?- Отговор- никой. А кой ще спечели- АЗ. Какъв е изводът- бъди егоист за 10 минути на ден.

● Точка трета- мога ли да бъда егоист или съм бъдещ Светец?- Отговор- и да не мога ще трябва да се науча поне за 10 минути дневно. Защо?- Защото, ако поне за 10 минути мисля само за себе си – ще се почувствам добре и току виж някоя гениална идея ме е осенила.

● Точка четири- ако не знаем как да бъдем егоисти, кой ще ни научи? Отговор- всеки го има закодирано в ДНК- то си. Обаче го е подтиснал покрай социалното общуване на стаден принцип, така че трябва малко да се поразровим из съзнанието си и ще го намерим- егоизмът е застанал точно до мързела- не можем да го объркаме.

Въпрос: А този 10– минутен егоизъм има ли нещо общо с егоизма по принцип?- Отговор- само името е същото- защото ако ще се учиш как да го правиш за 10 минути, определено, не си от въпросната порода. Родените егоисти нямат проблем цял живот да мислят само за величието си.. При тях вече не е здравословно.

obichash-li-sebe-si-evolife.bg_-740x556

И ако евентуално можем да се откачим от самоироничното ми празнословие и погледнем реално на здравословния егоизъм, то наистина ще направим не малко изводи.

Понякога трябва да помислим за собствените си желания, защото ние сме важни.

Задължително е да се научим да се уважаваме и да се обичаме! Това няма да се уморя да го повтарям. А за да се случи, наистина е нужно да вложим една щипка мисъл за нас самите. Не казвам, че трябва да станем самовлюбени нарциси, а че трябва да можем да се грижим за личните си потребности.

Мога да ви разкажа историята на една добра жена, която не умее да бъде егоист, дори за няколко минути- тя има две деца, които отглежда основно сама и не- не е разведена- има мъж, но какво точно прави той не знам. Тя работи и вади парите в семейството, а те не са много. Прибира се от работа и пътъом взима децата от училище. У дома започва да готви, а прекрасният и мъж- идиот седи на дивана с бира в ръка и я пита какво ще му сервира (аз бих го бутнала през терасата). Тя не се оплаква. Отдавна не се гримира. Слаба е и дрехите и висят. Толкова се уморява, че даже не може да се противи на живота. На работа, не излиза в обедна почивка, взима допълнителни задачи от колеги и работи до краен предел. Тя не се забавлява, заета е да работи, да чисти, да готви и да гледа децата. Прилича на сянка.normal-878_Alert И ако казва че е щастлива, не и вярвам- тя не е щастлива, но не умее да е егоист. Не иска да каже на мъжа си, че е време да се размърда и да си намери работа. Не може да помоли майка си или свекърва си да и помагат с децата, защото е еманципирана и може всичко. Не смее да се оплаче на работа, че върши задачите на мързеливи колеги. Така се е свила в ежедневието си, че не живее, а съществува. Тъжното е, че историята е по реален случай. Силно се надявам за нея нещо да се промени, но за съжаление тя не осъзнава, че има проблем. Наела се е като пехотинец с огромен товар на гърба си и дърпа каруца много по голяма от нея. Няма спор, че се справя, но цената която плаща е собственият и живот… Колко такива хора познавате?

Аз искам да бъда егоист, поне за 10 минути на ден и в тези 10 минути ще си повтарям, че съм велика, че мога всичко и че за мен няма невъзможни неща, защото е така…

Обичайте себе си хора, не е страшно. Вярвайте в силите си, дори да мислите, че нямате такива.

Говори Анна: Нека бъдем егоисти – здравословно е!

i-love-me_1425846797 (1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s