Първите срещи (за момичета и момчета от 16 до 60)

pyrva-sreshta-SmallСкоро попаднах на много интересна статия- как да се държим на първа среща от мъжка гледна точка и доста се вдъхнових да опиша това явление и от женската страна.

Само като се сетя какви забавно- катастрофални първи срещи съм имала и не знам дали да се смея или да плача.

Няма да забравя как веднъж, преди около 100 години излязох с мъж на вечеря, а той си извика приятел по време на срещата да ме оцени! И си говориха закодирано в цифри. Добрата новина е че получих девятка, как да не ми се вдигне самочувствието. Естествено, че не повторих.

  • Момчета, ако излизате с жена на първа среща, моля ви никога не водете приятел с вас или ако той “случайно” цъфне на средата на вечерта, не го канете на масата си!
  • bad-date-pic

Друг забавна среща имах с човек, който се появи с къси панталони и джапанки. И това нямаше да е никакъв проблем, ако аз преди това в желанието си да се направя на хубава не бях сложила най- високите си обувки и елегантна рокля- доста смешна гледка сме били вероятно. Аз се чувствах конфузно, макар че покрай сладките приказки забравих за дрехите. И все пак като каните жена на първа среща и ако не познавате стилът и, постарайте се да сте облечени неутрално. Не е нужно да се гонят последните модни тенденции, но поне може да обуете обувки, вместо джапанки.

Но за моите срещи няма да разказвам повече, че току виж някой се познае.

И така- началото на срещата- контим се, гримираме се, тръпнем от вълнение какъв ли ще той? Дали е романтичен или мъжествен, дали ще ни хареса?

И следват въпросите- Ще ни вземе ли с кола? Къде ще отидем и кой ще плати сметката? За какво ще си говорим?

Но едно по едно.00043319

Повечето момичета обичат да се чувстват специални. Биха се поласкали, ако някой им предложи да ги вземе с кола ( да не говорим, че за някой видове е задължително), но мъже не си мислете, че за всички това е важно. Много момичета нямат никакъв проблем да ходят пеш, да шофират сами, да ползват градски транспорт или такси- така че ако някоя девойка настоява да я вземете с кола пак се замислете дали си заслужава да излезете с нея. Това което мога да препоръчам е среща на удобно и за двамата място.

Къде да заведете момичето?– Ако излизате с някой, за който не знаете много за първи път, заведете го на място, което е универсално- кафене или ресторант. Иначе рискувате да заведете на джаз вечер жена, която слуша рок 🙂

Къде точно ще отидем ? Доста е дразнещо, ако човекът който ви е поканил няма ясна идея къде да ви заведе. Това говори за способността му да взема решения. Понякога мъжът може от уважение да попита жената кое е мястото, на което да отидат, но за повечето жени е приятно, когато той вече има някакъв план. Препоръчвам да предложите един вариант на дамата си конкретно и решително, ако тя име претенции е друг въпрос, но е важно да имате позиция.

А кой трябва да плати сметката? Момчета, знам че някой от вас умишлено остават жената да вземе думата първа по тази тема, за да я проверят дали е меркантилна или не, но моля ви бъдете кавалери и предложете да поемете сметката, а момичето в 85% от случаите ще ви откаже. Важен е жестът и желанието. Не е казано че трябва вие да платите, но покажете готовност да го направите. Ако имате на среща си стойностна жена, тя знае как да е реагира.

Друго важно правило- никога на първа среща не говорете за бившата си и за това каква кучка е тя. Дори и да сте се разделили грозно с някой човек, не говорете лошо за него. Запазете това за себе и в никакъв случай не го споделяйте на непозната.
awkwardРазговорите
– Моля ви не оставяйте дамите да водят монолог, опитайте да влезете в темата, говорете, не е нужно да е нещо превзето, специално или много умно, просто водете разговор, за нещата които са ви интересни. Ако момичето е за вас тя ще влезе в разговора, ако ли не- по добре да го разберете на първата среща. ( И все пак нека темата не е футбол и не запълвайте неловките празнини с ровене в телефона- това важи и за момичетата)

Как да и вземете телефона, ако все още го нямате- ами директно. Няма нужда от оригинални реплики и тежки фрази-” Беше ми приятно, ще се радвам да те видя отново, искам да ти се обадя”- и толкова. Ако се е получило, получило се е, ако ли не- не.

Трябва ли да я изпратите– предложете го, ще и направите добро впечатление или просто повървете малко с нея. И дано сте се намерили, защото няма нищо по хубаво от онзи леко срамежлив поглед на зараждащата се любов.

Ами съвсем на кратко- това е, че ако изпадна в подробности по всяка точка ще има много писане. И се сещам за още милион неща по темата. Но не искам да прекалявам със съветите, това си е моята гледна точка.

Бих се радвала да чуя вашите мнения и различни истории, защото съм убедена, че и за двата пола има много интересни първи срещи и всеки един би могъл да даде неговите си съвети, за това какво да правим и какво да не правим. 😉

Говори Анна: Първите срещи ( за момичета и момчета от 16 до 60)

Young happy amorous couple celebrating with red wine at restaurant
Young happy amorous couple celebrating with red wine at restaurant
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s