Модели plus-size

Пищни-модели-чупят-стереотипи-по-време-на-Седмица-на-модата-в-Ню-Йорк_B

Чували ли сте за XXL- модели? И не, не става дума за порно филми.

Ако преди 10-на години беше немислимо на подиумите да се появят жени с размери различни от стандартните, то днес все повече дизайнери се надпреварват да показват извивки. Красотата е субективно понятие и да се слага рамка е невъзможно.

През 2015г. в Ню Йорк по време на седмицата на модата посветена на колекции пролет- лято 2016- специално се проведе дефиле на пищни жени, които без притеснение, с много самочувстие демонстрираха форми и класа.

Имената на тези модели стават все повече, което говори, че стериотипите могат да бъдат строшени. Това не означава, че всички хора с наднормено тегло трябва да се примиряват, ако не харесват себе си, но е прекрасен знак, че мисленето се променя и не е нужно непременно да си болезнено слаб за да бъдеш в категорията красив.

Тези, които обичат себе си и телата си излъчват заразяваща енергия,озаряваща всяко пространство през, което минат, без значение от размера на дрехите им.

Тес Холидей
Тес Холидей

Една от най ярките представителки на plus-size дамите е Тес Холидей. Още на 15 се явява на кастинг, но е отхвърлена. Работи като гримьор и фризьор, докато в един момент успява да пробие и сега има сериозни договори с гиганти в модата, както и се ползва с огромна популярност в социалните мрежи. Изисква се доста смелост да показваш тялото си, особено когато си бил обект на подигравки дълги години. Сега тя с гордост се разхожда по бански и с прилепнали рокли, като няма притеснения от начина по който изглежда.

Кандис Хъфин е друга пищна красавица- снимала се в календара Pirelli, нещо немислимо преди време. През 2011 е корица на италианския Vogue и прави редица фотосесии и реклами като винаги демонстрира увереност и самочувствие. Красота и естествена грация има на всяка нейна снимка. Без свян позира гола и става лице на белъото от марката Bloomingdales

Кандис Хъфин
Кандис Хъфин

Натали Лафлин вдъхновява хората със свои семинари и лекции на тема- как да обичам себе си. Години наред е plus- size модел и се снима за списания и календари. Tя става първата пищна дама поставена на билборд на Times Square

Натали Лафлин
Натали Лафлин

Тара Лин е красива Рубенсонова жена, която е избрана от H&M, за тяхна серия стягащо белъо. За нея пишат Vogue, V Magazine, а от списание Elle я правят своя корица. Нежните и меки форми и неподаржаема усмивка отварят вратите на висшата мода за Тара. Тя е пример за подражание на много момичета.

Тара Лин
Тара Лин

Примерите могат да бъдат още много. Факт е, че светът се е променил. Клишетата и стереотипите все повече се изместват от свободната воля. Чувството за различие не трябва да е причина хората да се свиват в черупките си и да живеят в срам и страх. Ако се намери баланса между вътрешния Аз и външната обвивка, то няма никакво значение какво показва кантарът. Това не означава, че трябва да спрем да се грижим за себе си или да забравим здравословния начин на живот, но трябва да се замислим наистина ли е толкова важно да сме перфектни според нечии разбирания.

Говори Анна: Модели plus-size

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s