Крис Хемсуърт- един Бог на Земята

rs_1024x759-150430061539-1024.Chris-Hemsworth-Avengers-Age-Of-Ultron-JR-43015

Когато гледах на кино “Тор- Богът на гръмотевиците”, едно момиче до мен възкликна- “ Ама той наистина е като Бог” и мога да се обзаложа, че всички жени в киносалона бяха съгласни с това. Висок, красив, синеок, с чаровна усмивка, широки рамене, да… това е Крис Хемсуърт.

Роден в Австралия преди 32 години (11.08.1983) той е средният от трима братя. Макар и родом от Мелбърн, прекарва детството си в Северна Австралия сред местното аборигенско население като ходи бос по горите и с братята си среща ежедневно биволи и крокодили- детство, за което казва, че е много благодарен. Като тийнейджър се пали по сърфа- хоби, на което е отдаден и сега. Бащата на Крис е социален работник, а майка му учителка по английски, така че остава интересен факта защо и трите иshirtless-chris-hemsworth-photos-sydney-20м деца стават актьори. Най- големият- Люк-участва в сериали, но в последствие се отдава на личен бизнес с паркети, в който от начало помагат и братята му.

По малкият- Лиъм пък не отстъпва на брат си по значими роли, като двамата дори са конкуренти за Бог Тор, но в крайна сметка кастинг екипът избира Крис.

Но сега говорим за средния Хемсуърт. Актьорските му пориви започват с колеж в Сидни и малки епизодични участия в сериали. Докато си стъпи на краката му се налага да работи какво ли не- бил е барман, сервитьор, продавач в магазин за сърф, дори градинар. Но когато сърцето ти е пленено от изкуството, а волята ти е силна, то успехът е въпрос на време. И дори да не беше успял с актьорската си кариера той твърди, че светът на киното е неговото призвание и е виждал себе си като режисьор или сценарист.

Нещата се променят, когато през 2009г. заминава за САЩ.

 Там е харесан за роля в ”Стар Трек”, която му дава много силен тласък напред и след психотрилъра “Перфектно бягство” идва ред на хитовия “Тор- Богът на гръмотевиците”. С този филм, освен че печели сърцата на всички жени, той си създава имидж на сериозен и предпочитан актьор. Налага му се да качи 10 килограма мускулна маса, заради която е на постоянна диета happy-birthday-chris-8-things-you-didn-t-know-about-mr-hemsworth-aka-thor-god-of-thund-560217и неспирни тренировки, но знаейки целта си, той не се поколебава и за миг. Следва “Снежанка и ловецът”, филмите за поредицата на Марвел-“Отмъстителите” и пътят му след това се отваря за всички желани сценарии. А новите хитови образи го намират все по бързо. Към днешна дата има записани още не малко силни главни роли.

Твърдението му пред вестник “Таймс”, че е феминист по душа, повлиян от майка си го качва поне още няколко стъпала нагоре в очите на почитателките му.

Интересен е фактът, че този красив и сексапилен мъж не забърква името си в скандали с жени. И макар да може да покори, която си пожелае, той е отдал сърцето си на испанката Елза Патаки (участвала в “Бързи и яростни”)- модел и актриса, от която има вече три деца- 4-годишната Индия и близнаците Тристан и Саша.

1384972041_169434370_chris-hemsworth-elsa-pataky-zoom

Казва, че предпочита да прекарва всяка свободна минута с тях в своето Австралийско ранчо, далеч от Холивудската глъчка, защото иска да им даде такова детство, каквото е имал и той самият. Възпитан да обича и уважава семейството, той иска да прехвърли тези ценности върху децата си. За никой не е изненада, че първото което прави след големия успех е да плати всички дългове и кредити на родителите си като им осигурява комфорт и спокойствие.

Прекрасен пример как славата може да се използва е участието му в кампания за реклама на Австралия, на която става лице и чиято цел е да популяризира родните забележителности.

През 2014 г. списание “Пийпъл” го избира за най- сексапилния мъж на планетата, но въпреки това той остава скромен и изобщо не влиза в клишетата за грандоманията на Холивуд. Трапчинките в усмивката и дълбокият глас, добрата игра и чисто сърце- правят Крис Хемсуърт заслужен любимец на своята публика.

http://goo.gl/SE0Q2e

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s