Порода Човек

Лутаме в търсене на философския камък от стотици години и много бихме искали да правим злато от пясък, но природата си има правила и всичко извън тях рано или късно има последици.

Дошли сме с мисия на Земята, която не е по различна от тази, на което и да е живо същество, без значение от неговия биологичен вид. За разлика обаче от другите създания, човеците сме загубили целите си. Онези истинските цели, свързани с оцеляването ни, със запазването на хабитата и природата.

655-402-uchim-za-prirodata-sys-sos-planeta

Егоисти сме ние от нашия вид. Колкото повече се развиваме, толкова повече затъваме. Искаме, искаме- нямаме насита- никога. Все ще има още нещо за откриване, покоряване, изяждане.

Първото стъпало е качено, следва второто, после третото, петото, краят никога не се вижда. Гоним успех- дефиниция различна за различните земни твари.

Чудя се обаче, дали морските кончета се вълнуват колко са им големи опашките, а делфините дали мислят как да си декорират водораслите, а тигрите- не онези в клетките- другите от джунглите- тревожат ли се, че козината им няма блясък?

Но пък съм сигурна, че те разбират какво означава симбиоза с природата, а ние човеците- категорично не знаем. Как иначе- кой луд ще реже клонът, на който седи? За това пък всичко друго ни е ясно.

Darvo-sadene-opazvane

Хаотични мисли, хаотичен живот. За какво ни е ред в хаоса и без това никой не го спазва. Всеки знае повече от другия, иска да се налага, да бъде силен, да се удря в гърдите. И горилите така правят, за да покажат надмощие- нали сме от едно семейство- явно е генетично заложено. Съмнявам се обаче те да се убиват едни други за удоволствие.

Стана още по объркан текстът. Дали това е форма на отрицание на света и порядките му или просто днес ми е криво? Няма как да е отрицание на света- смесвам понятията, защото светът не включва само хората, но ние все така си мислим, защото сме велики и сме най- силните все пак. Де да бяхме и разумна форма на живот..

Дали от другите видове ще могат да се похвалят след милион години, че са отговорни за унищожението на Земята? Ние ще можем със сигурност.

6Няма значение какви филми се правят за това как съсипваме планетата и колко протести има за опазване на околната среда. Екологичните организации си губят времето- важното е да има за ядене, за пиене и нови шоу програми…

За съжаление всичко е безсмислено, защото вече сме отровени. Това е една бавно действаща отрова, но работеща безотказно. Тя разяжда всеки един – по малко, но сигурно и краят е фатален на 100%. Защо да се борим, като каузата е загубена.

Кралят е мъртъв, да живее кралят; планетата умира, ще си намерим друга, а и кой го е грижа и без това всички ще умрем. С големите цивилизации вече се е случило. Защо ли? Явно интелектуалната революция ускорява духовната дееволюция.

Днес обаче няма да е краят на света, поне до към 10 сутринта беше ясно небето. За след обяд- не знам. Не съм следила трафика на астероидите, вулканите и генералите.

Това, което е без съмнение, че и днес ще има убити хора, заради нечия безумна война, ще има невинни жертви от всички видове. Някъде ще се изливат тонове мръсотия в морето, в лаборатория ще се прави ново оръжие. Някой диктатор ще се оглежда в огледалото- да види колко е велик- и ще рисува върху картата на света с червен химикал.  След 50 години ще лежи в мавзолей или пък ще е изкълван от гарваните, но това е за учебниците по история, а от история никой не се вълнува. В училище е по важно с какъв маникюр си и дали телефона ти е 4G. А и защо някой си прави труда да я описва тази история изобщо! Ние поука от миналото не си вземаме и не уважаваме нищо.

1444288802_1034156690

Трябва да се каже на диктатора, че всичко е напразно, защото останките от човечеството няма да го помнят и ще се чудят- той булевард ли е или някогашна реална личност. Все пак колкото и да си важен, рано или късно ще свършиш като име на улица или най много на град.

Идилия.. Утопия, анти- утопия. Няма на кой да се сърдим, важното е да сме велики. Аз днес съм много велика и важна, за утре не знам. Че няма да ме разберат какво говоря, мисля да не се вълнувам. Просто си говоря, като всички, а това така или иначе е без значение.

Говори Анна: Порода Човек

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s