Господин Играч

Преди няколко дни бях свидетел на интересна случка, която не мога да се въздържа и трябва да споделя. Чаках пред кабинет, заедно още с няколко жертви на зъбобола в очакване да ме сполети ужасното нещо, каквото е машинката на зъболекаря. И знаете, че когато сте пред вратата на лекар, често сте заобиколени от непознати. Всеки е погълнат от заниманията си- свързани с четене на плакат за реклама на лекарства, (все едно по телевизията са малко), с ровене в телефона, оглеждане на табелки по стените или в прелистване на списание.

Почти винаги там присъства образът на нетърпеливия, на скандалджията и един, който винаги бърза и е за малко.

macho-man-randy-savage-pictures

Но този път се натъкнах на друг вид интересен субект. Не искам да го слагам в категория, защото оглавява цял клас индивиди и покрай него дори забравих за какво съм отишла там. Говоря за видимо млад мъж, чиято поза за седене наподобяваше полегнал на шезлонг турист.

Беше от типа- обичам да нося голям ланец, с гордост показвам мускули, а потника е официална дреха.  Да речем, че личните вкусове за облекло и външен вид са строго индивидуални и няма да ги обсъждам.

Та този господин говореше по телефона, като съм сигурна, че искаше всички да се запознаят подробно с личния му живот. Тонът беше приповдигнат, а звукът достатъчно увеличен, че да се чува и отсрещния човек на линията.

Въпросният мъж говореше с момиче. Определено беше лично- не искам да изпадам в подробности, но темите бяха меко казано интимни и неподходящи за ситуация свързана с очакване на бормашина във венеца.

Останалите хора наоколо видимо се засрамиха и всеки се задълбочи в измислените си задачи запълващи чакането. Възрастна дама издиша шумно няколко пъти като си мърмореше, че “това младите срама нямат”, а майката с дете реши, че трябва за малко да се поразходи, че било задушно.

След около 5 минути обяснения разговорът за всеобща радост приключи. Мъжът се поизправи, огледа всички преценящо и победоносно и след това набра следващия номер.. За съжаление, още не беше негов ред на стола на мъченията.

izneverqvasht-myz-small

Сега говореше с Писето (друго Писе, различно от предното). Последва разговор наподобяващ първия, но малко по- цензуриран, защото едрата госпожа в чакалнята му хвърляше такива погледи, че ме караше да си представям как се превръща в носорог и го пробожда.

Е явно човекът си имаше две приятелки, какво друго да си помисля- свободна любов, свободна душа… но се оказа, че съм избързала със заключенията, защото след няколко минути каза на Писето- “оф, затварям, че оная- жена ми не спря да звъни на втора линия”… Тук вече и аз се превръщах мислено в носорог и щях да помагам на лелята да го намушка. Със съпругата си приключи на бързо, защото и каза, че не му се говори, докато чака за преглед. Не знам дали трябваше да цъкам с език възмутено, някъде тук.

kompleks-macho-250x250

След това телефонът му пак звънна и всички настръхнаха в очакване, но гласът беше мъжки този път (отдъхнахме си облекчено, че не е следващата в списъка). Явно негов приятел, на който подробно разказа каква гъска е първата, колко лесна била втората, а жена му само, че мрънкала, а той милият на всички се опитвал да угоди…

Някъде там ми се доповръща, може да беше от подутия зъб, а може заради този господин Играч. Идеше ми да се прекръстя, да кажа “пази Боже” и да плюя през рамо. Скоро мъката свърши, намеси се доктора и се надявам да не му е слагал упойка.

Като си тръгвах от кабинета, този същия седеше отвън и пак говореше по телефона (дори не смея да си помисля с кого) и като видя, че чакам такси, ми каза, че можел да ме хвърли с колата, ако искам- ама не исках.

Заключение няма да правя. И в двата пола има гнили ябълки, но понякога срещата лице в лице с такива индивиди ме кара да си задавам разни въпроси, които сега ще спестя. Случките са за разказване, а изводите за всеки поотделно.

Говори Анна:Господин Играч

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s