Звездите (им) говорят

Не мога да мисля. Настинка се е настанила върху лицето ми и упорито блокира желанието за работа. Опитвам да я удавя в чай, но тя се е закотвила като удавник в носа ми и не иска да помръдне.

Гледам тъжно през подути очи и нареждам вирусите на ум. Лимон, джинджифил, чай, мед- като наръчник по народна медицина съм.

Но да оставим на страна физиологичните ми драми. Тази лека предистория е причина да се застоя с дистанционно в ръка, малко повече от колкото мозъчните ми клетки биха понесли. И на какво попаднах пред екрана!

Една дама, силно гримирана и нагиздена с авторитетен тюрбан на главата, говори със зрителите, имали нещастието да и се обадят за компетентен съвет.

618x512

Знам, че по разни телевизии се срещат субекти, предсказващи бъдещето, обещаващи чудеса (срещу скромна сума), но си признавам, че не бях гледала, а то има какво да се види и чуе.

Тази въпросната явно беше екстрасенс, ясновидец, лекар и специалист по подялба на имоти. Убедена съм, че има и поне един завършен профил по актъорско майсторство.

И така, включва се първата жена по телефона. Много е притеснена, защото синът и се е развел заради любовница, но майката смята, че тази новата е коварна и само е развалила семейството на сина и. Сега моли за съвет.

Госпожа шаманката забелва очи, вдига властно ръка и казва- “Чакай да видя вибрациите”.

Та явно ги видя и каза-  “Той твоят син е бил много щастлив”- “Да”- отговори възторжено жената- “ И сега му се е променил живота, някакво нова сянка виждам върху него”- “ Да, Да”-  повтаряше слушателката- “Новата булка е сянката, знаех си аз”-

“Добрее, ето какво ще направиш”- каза госпожата- “взимаш малко коса от…”

Ще спестя историята нататък, но крайният резултат трябваше да е завръщане при бившата съпруга- Алелуя!

Следващ слушател- вуйчо му взел нивата с лозето, а тя му се падала по наследство и как да си я върне- пита човекът?

Отново компетентно заслушване във вселенските гласове и съответно мъдър отговор, включващ инструкции за кофа вода, здравец, река, заклинане и т.н.

gledane-na-kafe

Някъде след петата история, свързана с внезапно изцеляване на брадавици, спрях телевизора.

Казват, че търсенето определя предлагането. Докато има наивници, които в отчаянието си се хващат като удавници за сламка на думите на шарлатани, то ще има такива предавания. За много обикновени хора, тези, които ги показват по телевизора се приемат за авторитети, на които сляпо вярват.

Една щипка суеверие, лъжица наивност, поне две глупост- и ето ти консултация с експерт по телефона.

Разтърсих се от любопитство и открих в мрежата много сайтове, които имат стотици обяви за черни и бели магии, “достоверни” разкази за велики лечители, дори има рецепти как сам да си забъркаш някоя отвара… А ходжа- еди кой си- може да върне мъжа ти в къщи, ако е кривнал…

Всички се вълнуваме от неизвестното и искаме да знаем какво има отвъд видимото. Силно желаем да излекуваме разбито сърце или тежка болест, но това не става само с молитви и добри намерения.

Да речем, че любовните драми и имотните подялби не са толкова страшни, но тези хора си позволяват да ЛЕКУВАТ!

uroki

Аз не отричам, че има човеци с по силна интуиция от други, както и такива, които наистина могат да виждат в бъдещето и да помагат в нужда. Но те не стоят на телефона или пред камерата и не лъжат като за последно.

Магически sms-и, лечебни отвари, молитви… продават се като вафли, с ДДС. Само 2.40 лв. и ще си решите проблемите.

Щом искате доверявайте им се, но все пак отидете на лекар, ако сте болни. Вярвайте в медицината, в силите на природата и нейните лекове, а не на изцерителя от телевизора, който може всичко.

Говори Анна: Звездите им говорят

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s