Лицемери!

Лицемерите! Навсякъде са. Има ги в офиса, на улицата, в магазина. Опасни са. Казват, че са тактични и дипломатични, но не правят разлика между понятията. Мили са и се усмихват, кълнат се в добронамереност, а всъщност кипят вътрешно от злоба.

Те са над нещата. Слагат си статуси във FB за истините в живота и разчитат на мъдри цитати. Обясняват за неправдите в живота, за това колко са неразбрани. Залагат на думите на някой мъдрец, философ или които и да е, стига името му да им е познато.

Намерили са вътрешната хармония и почти са я усетили, защото членуват поне в няколко групи за дзен, вътрешен мир и за това как да си наместиш чакрите.

Имат нужда от разбиране и някой да им доказва колко са велики. Това разбира се, се измерва в бутончета с пръст нагоре. Лицемерите ме дразнят, което мисля, че е очевидно. А тези от FB, предизвикват и физиологични реакции. Силни!

Епидемия е и не съм сигурна заразно ли е, но доста мирише. Трябва дезинфекция.

Защо им се ядосвам? Не трябва. Всеки е такъв какъвто е. Модерно е да бъдеш себе си, без значение какво стои зад това “себе си”.

Всеки е царска особа в собствения си малък свят и съзнание и така трябва да бъде, но проблемът идва, когато размахваш короната и обясняваш на останалите колко са ти бляскави диамантите.

Объркано ли звучи? Чудесно! Няма нужда да бъда разбрана от всеки. Ако някой се познае, това не говори добре за него.

Лицемери! Те са по опасни от хейтърите, защото не те атакуват директно, за да ти  обяснят колко си тъп. Напротив, те ти показват презрително, че не си им на нивото, като постват мъдър цитат, обясняващ на целия свят мащабите на мисълта им.

909744

Те са такива и извън FB, само че там използват други методи. То е като болест, изяжда те, отравя те, а в същото време явно носи и някаква еуфорична приповдигнатост…

Не е срамно, ако се заразиш от болестта. Срамно е да не искаш да се излекуваш. Да не си го признаваш, че е в теб, а да заразяваш останалите.

Проблем е когато нещото рецидивира и започне да се развива, да еволюира… тогава става страшно или пък смешно…

Но стига съм се правила на интересна, че току виж бъда грешно разбрана. Все пак е модерно да се хейтва понякога, а аз не съм имунизирана от човешки слабости.

Говори Анна:Лицемерите!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s