Самодива

Тя вървеше по пътеката, потънала в мислите си. Знаеше, че започва нов етап от живота си и колкото и да се опитваше да го отрича, вече не можеше.

Днес се събуди щастлива и тогава разбра. Много дълго се бори със себе си и не искаше да приеме промяната, защото се боеше, но днес утрото и донесе покой. Вече нямаше да се страхува.

Чуваше птиците и звука на счупените клонки под краката си, усещаше диханието на гората с цялата си същност и се сливаше с красотата и. Тя беше гола. Косата и я покриваше като златно наметало.

196902

Хората я наричаха Самодива, страхуваха се от нея, казваха, че може да ги урочаса, но в нея нямаше зло. Беше пораснала в прегръдките на дъбовете и учеше за света от разказите на животните. Обичаше да танцува в лъчите на Луната със сестрите си и да потъва сред листата с идването на зората.

Беше решила да опознае света на хората. Казваха и да не го прави, защото били лоши и не уважавали природата, но тя искаше да се докосне до другия свят.

Високият синеок мъже беше откраднал сърцето и, тласкайки я към неизвестното. Тя дълго отрича това, но накрая се предаде. Разумът и се замъгли.

Сега щеше да го намери и да разбере какво следва. След малко, излизайки от очертанията на гората, щеше да се the_hunter_in_the_woods_by_tansy9-d3eu052превърне в човек и с готовност щеше да срещне съдбата си.

Видя го да нощува на самовдивската поляна за първи път. Тогава го разгледа с голямо любопитство. Не беше срещала мъжки.

В техния вид нямаха нужда от друг пол, но сега след като го откри, беше объркана. Много нощи той спеше на нейната поляна и тя го наблюдаваше през цялото време. Така и не го заговори, за да не го уплаши, но постепенно започна да усеща нещо непознато, странно- не знаеше болна ли е или влюбена, защото за тези чувства само беше чувала. Самодивите можеха да обичат само сестрите си, но не и същества от друг вид…

Следва продължение…

=====================

И така след тази кратка история, всеки от вас може да реши как да се развие тя, какво да се случи и как да завърши?

Ще има ли шеметна любов или разбити сърца? Дали мъжът няма да предпочете своя пол или пък има пълна къща с деца? Ще оцелее ли Самодивата сред хората?

Някой знае ли?

А Самодивата може ли да е девойка прекалила с опиатите или наистина идва от приказка? Магията жива ли е, любовта истинска ли е? Действията сега ли се развиват или преди 1000 години? В нашия свят ли са или не?

Вие решавате!

Ще бъде интересно да чуя предложения. Моля включете въображението на бързи обороти 🙂

http://vihrapetrova.com/11879-2/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s