За свекървата с любов

Трябва ли семейството на любимия ви да се меси във вашия съвместен живот и до колко?

Свекървата ли е най- страшното чудовище или може да има още по лоши разклонения, в лицето на братя, сестри, ч360_motherinlaw_1202ичовци, лели, братовчеди?

А ние как да се държим, за да си запазим половинката, ако в същото време искаме да пратим майка му на еднопосочна екскурзия завинаги?

Кога трябва да спрем да сме тактични в името на мира и кога всъщност се минават границите?

Сложна тематика, с още по сложни последствия и не знам дали има правилни отговори.

Вероятно, ако ставаше дума за моя син, едва ли щях да питам точно това. Но понеже нямам син за сега, тази тема си я оставям за друг път (сигурно ще да пиша за ужасните снахи след 30-тина години)

Но пък съм заобиколена с приятелки имащи постоянни проблеми със семействата на мъжете си и знам какъв крайъгълен камък е това за състоянието на една връзка.

Много по лесно би било, ако имаше универсален правилник за поведение. Но понеже и ние и врагът сме от един и същи пол, то вероятно нямаше да го спазваме.

А драмите настъпват бързо, като започват обикновено със семейните празнsnaha-svekarva-framarици.

Ако не живеете заедно с родата на половинката си, то ви се налага да правите посещения за определени поводи. Но колко често трябва да се случва това, за да са доволни всички?

Аз мисля че 2-3 пъти в годината е напълно достатъчно. Но за някой това време трябва да е 2-3 пъти в месеца или в седмицата?

Може пък свекърва ви да е мила жена и да не е трудно това да се случи. Ако ли не, насилете се малко, защото все пак живеете с отрочето и. Важното е мир да има. Нищо, че за 768 път ще чуете същите истории.

Ами ако имате деца? То тогава трябва ли да ви се тропа на вратата сутрин, обед, вечер, за да се види внучето? Помощта никога не е излишна, но не е ли правилно да е  поискана. А и помощ ли е някой да стой да теб и да ти обяснява как правиш всичко погрешно?

Следва кошмарът с готвенето! Майката на съпругът ви вероятно може да прави поне 18 яденета за официална вечеря по максимално засукан начин. И ако вие сте си мислели, че ще минете с една яхния- горко ви! Тя със сигурност знае повече рецепти от най добрия готвач на света, а вие нямате никакъв шанс да се класирате дори на 190- то място по успеваемост в кухнятPrintа…

А каква домакиня сте?

Как перете дрехите му? А препратите, сгъването на прането! Знаехте ли, че и чаршафите се гладят?!!!!!

Ох, сърцебиене получих и чак ми се разтреперват ръцете от мисълта за подобни въпроси. Ставам агресивна и ми замирисва на развод!

Даа, загрубяват нещата, опре ли темата до мама. Да се чуди човек за кого се жени? За съпруга ли, за майка му ли?

Поставих доста неудобни въпроси, но смятам да не им отговарям, че не се знае какви ще са последствията за живота ми 😉 Оставям тези размисли за всеки поотделно.

Успех с родата!

http://vihrapetrova.com/12072-2/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s