Руби Роуз: красив боец в чуждо тяло

Скоро гледах Трите Хикса: завръщането на Ксандър Кейдж, с първоначaлната идея да се порадвам на Вин Дизел. Но вниманието ми се измести съвсем в друга посока. И тя няма нищо общо с лековатия сюжет на филма. Едно момиче със зелена коса и най-чаровно сините очи, които съм виждала, закова интереса ми за секунди. Мислех, че многото татуировки, с които е покрита са от ролята, но се оказа, че са част от човека Руби Роуз

Тя не се срамува да заяви, че е различна. Казва, че е избрала да няма пол, а в същото време е една от най- красивите жени, които съм виждала. Днес е известна в целия свят, но някога е трябвало да търпи подигравки и унижения заради своята сексуалност. Стига до опит за самоубийство, когато е на 16, за да спре тормоза. Но в крайна сметка оцелява, за да се превърне днес в икона за гей обществото.

ruby-rose-tattoos-22-650x434

Актриса, тв водещ, риалити герой, DJ, модел, певица- тя е толкова ярка, че е трудно да бъде описана накратко.

Родена е на 20 март 1986г. в Австралия. От съвсем малка усеща себе си като част от всичко, което са момчетата. Дъщеря е на боксъор и художничка, но е отглеждана предимно от майка си. Детството и е много трудно. Живее бедно. Жертва е на сексуално насилие, а това я прави податлива на депресии. След време дори стига до диагнозата биполярно разстройство.

Още на 12 години тя осъзнава, че тялото и не отговаря на усещането и за пол. Стяга растящите си гърди, за да не се виждат и предпочита да я приемат като момче. Дори спестява пари за операция за смяна на пола, но след време се отказва и приема тялото си. Тя казва, че то не може да определи усещането и за това дали е мъж или жена. Красотата и обаче е толкова ярка, че дори и безполова, не може да се скрие.

През 2002г. влиза в модата, като се явява в предаването за модели Girlfriend. Забелязват я от компанията Milk and Honey. Те се влюбват в нейния небрежен момчешки вид и я включват в модна линия вдъхновена от нея. И така момичето успява да избяга от бедността.

Снимките и с якета и джинси обикалят кориците на InStyle Magazine, Vogue Australia, Marie-Claire, Cosmopolitan и т.н. А скоро след това става и лице на Maybelline Австралия. Кариерата и на модел я връща до някъде към женското начало.

Тя винаги демонстрира сексуалността си и дори през 2008г. и 2009г. е обявена за най-влиятелната австралийка с гей наклонности от организация борещата за правата на хомосексуалистите. Участва в риалити на MTV. За кратко е част от екипа на Next Top Model Австралия (предаване за откриване на модели). Тя пее и се изявява като актриса в малки роли. Руби е и успешен DJ и телевизионен водещ.

Харесвана е от всички. Чаровната и усмивка и силно социално присъствие и отреждат награда за любима женска личност през 2009г. Талантите и са много и през всеки от тях защитава правата на хора в нужда, без значение от сексуалността им.

През 2010-та Руби става кореспондент на зимните Олимпийски игри във Ванкувър. Занимава се с и благотворителност. Дава личен пример навсякъде. Каузите, зад които стои са толкова много, че са трудни за изброяване. Децата с психически проблеми и животните са сред най- честно защитаваните от нея.

maxresdefault

В същото време тя самата се бори с депресията и своята биполярност, но не се срамува да каже, че има проблем. Дори често пуска тъжни постове в социалните мрежи.

През 2014г. прави късометражния филм Break Free, който показва двете и лица- на нежна жена и груб мъж. Тя иска чрез него да каже на всеки, който се чувства различен, че не е сам.

През 2015г. списание GQ Австралия я качва на ноемврийската си корица като жена на годината. По това време е водgettyimages-494229346-28549-680x0ещ на наградите на MTV, а малко по-късно кариерата и на актриса получава силен тласък. Изстрелва я роля в сериала “Оранжевото е новото черно”. Предстои да излязат няколко холивудски филма с нейно участие, където играе редом с наложени имена в киното. ( Вече я гледах в Трите хикса и е прекрасна!  ) А е само на 30… Не ми се мисли до къде ще стигне след десетина години и то най-заслужено.

Личният и живот е не по малко пъстър от професионалния. Връзки, годеж, раздели, пак връзки и то с прекрасни жени. А днес дори казва, че се замисля за деца и е доволна, че някога не си е сменила пола. И все пак не иска да бъде полово определена.

Руби Роуз е боец. Тя ежедневно трябва да се справя с личните си демони, но това не я спира да помага на много други около себе си. Смела е в трошенето на предразсъдъци, макар че активната и позиция по деликатни теми, води след себе си много врагове и съдници.

Вижте още една жена без предразсъдъци- Дита фон Тийз

http://www.lifebites.bg/ruby-rose/

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. MADE NOVA says:

    И аз много я харесвам. Как съчетава всичките си интереси- едно браво!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s