Кабаре Crazy Horse

Съблазън, сексапил, еротика, естетика, театър, танц, изкуство… всичко това го има в  кабаре Crazy Horse (Лудият кон) в Париж. Разположено в квартала на моделиерите и висшата класа, то носи романтизма на миналото и модерността на настоящето.

Основано е през май 1951г. от Ален Бернарден. Бохем по душа, художник и авантюрист по призвание, той бил любител на женската красота и в стриптийзът виждал много повече от събличане.

AlainBernardin&CrazyHorseGirlsR

Бернарден искал да направи изискано място за забавление. Програмата му трябвало да включва клоуни, театър, оригинални хореографии и екзотични номера.

С времето фокусът се изместил изцяло върху танците.

Една вечер, докато Ален се наслаждавал на изкусителното изпълнение на мис Фортуна, облечена с голотата си, той осъзнал, че може да направи състояние от красотата и грацията на женското тяло.

За него това било изживяване, изкуство и искал да предаде емоцията си и на публиката. Жанрът еротичен театър се ражда именно там. И така идва началото на кабаре Лудият кон.

Той наложил строги критерии в подбора на танцьорките. Идеалите за съвършена красота се следват и днес. Задължителна била височината между 168 и 173 см. Разстоянието между върховете на гърдите не трябвало да е повече от 27 см., а това между пъпа и пубиса- 13 см.

Дамите били със статут на артистки и им било категорично забранено да излизат с клиенти. Правилата важат и днес. Бернарден желаел заведението му да е място от най- висока класа. Доста странен бил изборът на име за кабарето. Ален го кръстил на легендарния индиански вожд Лудият кон, повлиян от американската вариететна култура и личното си възхищение към вожда.

За около десетина година, той направил Crazy Horse световно известна марка. Ален умело режисирал грандиозни спектакли с уникални костюми и смели сценарии.

1c639626c836f639eb2f29834f613671

Самият Пако Рабан “облича” момичетата в метални плочки на едно от първите представления.

Адресът на Шанз Елизе, станал притегателен център за ценители от цял свят. Сред гостите му са били хора като Онасис и Гари Купър. Принцове, бизнесмени, политици- всички искали да вдишат от кабарето. Ален Бернарден създал история.

Формулата му е копирана многократно, но неуспешно и никой не успял да даде на публиката тази доза- гола красота, поднесе естетично, без никаква пошлост.

Самият Ален се оженил за една от най- красивите си звезди- Лова Мур, която преди него била любима муза на Ален Делон ( а според слуховете и негова любовница дори и след женитбата и с Бернарден). Бракът им продължил почти 10 години, докато Ален не се самоубива. Приятелите му казват, че не могъл да понесе старостта и своите 78 години.

vita-notturna-Parigi-crazyhorse

След смъртта му, неговите деца продължили развитието на клуба, като вкарали известни дами в спектаклите. Прочутата танцьорка на бурлеска Дита фон Тийз е била гост звезда, както и атрактивни актриси като Памела Андерсън, Кармен Електра и много други.

През 2005г., наследниците на Бернарден, притиснати от финансовата криза, продават кабарето на белгийски предприемачи.

Днес Crazy Horse е световно известна атракция, посетена от над 6 милиона души.

Танцьорките му са се превърнали в една от емблемите на Париж. Дизайнери и козметични брандове се възползват от красотата и славата им. Кристиян Лубутен, държи те да носят емблематичните му обувки с червени подметки. Топ хореографи искат да работят с тях. А те са наистина съвършени. Следват се мерките зададени от Ален. Има и строги правила. Всяка седмица момичетата се теглят и не бива да имат разлика в килограмите си- нито на горе, нито надолу до 2 кг. Ако това се случи им се дават 15 дни отпуск да влязат във форма. Ако не успеят, то губят мястото си. А за него чакат стотици ентусиастки от целия свят. Пластичната хирургия е забранена за танцьорките. Денят им минава в много строг режим от тренировки и дисциплина. Те не случайно се славят като едни от най-красивите жени на планетата.

-
Crazy Horse cabaret present their show ´Forever Crazyª in Moscow, on March 3, 2011. Crazy Horse Paris, the most famous and avant-garde cabaret, for the first time performed in Moscow. AFP PHOTO/YURI KADOBNOV AFP PHOTO / YURI KADOBNOV

А сега спектаклите пътуват по света. В повечето случай дрехите на сцената са заменени от ефектни светлини. Разбира се не липсват и скандали. Известни са поне две стачки на служителки, които твърдят че им се плаща малко, а се изисква твърде много от тях.

Но въпреки това кабарето продължава да радва феновете си с изумителни представления, като много отдавна е надскочило замисълът на създателя си и днес е легенда.

Коя е Дита Фон Тийз- кралицата на бурлескатаКоя е Дита Фон Тийз- кралицата на бурлеската

http://www.lifebites.bg/crazy-horse/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s