Днес

Очаквания и реалност. Смелост на думи и в картинки. Свят без рамки, но целият в рамка. Омраза, любов, красота, грозота- всичко в едно и едно вместо всичко. Сложно и просто. Объркано и подредено.

Притча и цитат вместо поглед и усмивка. Дълбоко е мястото в гърдите. Но тъмно и плашещо, а граници няма. Можеш да плуваш, да плуваш- налягането няма да те сплеска. Тук си сега и не си. Някак навсякъде си, ама и никъде. Знаеш какво искаш, но и изобщо не знаеш. Казваш, че търсиш, а даже не помръдваш. Спиш и сънуваш, а после копаеш надолу. Сам ли си сред хората или и ти си хората? Вдишваш, вкусваш, преглъщаш, чувстваш, смееш се, плачеш, живееш, живуркаш.

c34876dde692981aff12f8d0c6c5d7a0

Думи! Малки, големи, къдрави, режещи, скачащи, гадни, жестоки, припадащи.

Думи! За днес, за вчера, без утре. Съдържание без съдържание. Мозък с гънки, но само по физиология. Енергия, без никаква енергия. Танц без музика и музика без танц.

Лудост, хаос, смърт, динозаври, огън, апокалипсис, цветя, амеби, вятър, море, покои, космос. Време, граници, кожа, докосване, сълза, Вселена.

c071c9304015714b701b6c3d44493293

Това е рецепта. Супа от букви си сготвих. Но не ми понасят горещи и ги оставам да престоят малко. После се преглъщат по лесно. Гарнирам ги с празни очни орбити и неволи за волята. Полезно е ястието. След него ще стана великан. Ще се удвоя и ще замириша на човек. Ще ме родят, а после ще ме претопят. Ще искам да ходя по звездите, но ще се слея с песъчинките в океана. А после ще летя, ще грея, ще паря и ще падна. Не дишам, а и защо като само ще хабя въздуха.

Salvador-Dali-2

Изреченията ме ритат. Цялата съм в синини. А буквите са се наредили в редица и с картечен откос опитват да влязат в главата ми. Не става. Заключено е. Но в осем без пет ще има пролука, а после мрак.

Нули и единици прииждат от всякъде. Буквите са мъртви, да живеят цифрите!

Изображенията са прекрасни картини на Салвадор Дали

https://goo.gl/D5KETf

 

 

Още за думите…

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s