Чарлийз Терон- африканската снежна кралица

Тя е африканка, със снежно бяла кожа. Тя е красива, нежна и секси. Може да е чудовище, супер-герой, любовница и терорист. Може да е, който си пожелае, защото професията и е актриса. И то не каква да е актриса, а крачеща по червен килим с горда походка. Тя е Чарлийз Терон и е родена през 1975г., в горещия 7 август, в Бенони, Южна Африка

Днешната силна жена, която познаваме от екрана, в ранното си детство е била много болнава и уязвима, до там че заради бактериална инфекция са отстранени горните и зъби. Но пък израства болестите и се превръща в хубава жена. Смесените и гени създават много екзотична красота. Майка и Герда има германски корени, а баща и Шарл е французин. Това съчетано с африканската култура, развива Чарлийз като особено магнетична девойка с огнен характер.

Семейният бизнес включва строително предприемачество, но той съвсем не вървял гладко. Шарл обича алкохола, а той го превръщал в жесток човек, неспособен да се грижи адекватно за работата си. В тези мъгляви моменти проявявал агресия, която насочвал към семейството си. В един такъв епизод, той напада жена си, но тя му отговаря, като го застрелва. Съдът я оправдава, защото е било убийство при самозащита. Чарлийз е само на 15 като се случва това.

След инцидента фалитът чукал на вратата, но майка и прави всичко възможно да даде добро образование на дъщеря си. Тя е изпратена да учи в Йоханесбург, където завършва Национална Академия за изкуства.

А година по късно ръстът и’ от 179 см, както и чарът и отварят вратите към професията на фотомодел. Едва 16-годишна заминава за Милано, а след това и за Ню Йорк. Като Манекен в Милано в приета изключително добре. Печели няколко конкурса за красота и участва в реклами.

Но по това време голямата мечта за Чарлийз е балета.  Тя я следва неотклонно до 18-тата си година, когато се контузва и трябва завинаги да се откаже от танците. Това било много болезнено събитие за нея, още повече че вкусила от аплаузите на публиката, докато е била част от балетна трупа в Ню Йорк.  И всичко това преди да е навършила 19 години.

 

Точно тогава майка и купува еднопосочен билет за Лос Анджелис, като не спира да и повтаря, че ще стане велика актриса. И тя решава да рискува като си опита късмета.

В Лос Анджелис обаче не я чакат с отворени обятия. Обикаля редица агенции, които я отхвърлят. И за да се изхранва, започва работа като продавачка в крайпътен мотел. Един ден отива до местната банка да осребри чек от майка си, но среща отказ на служителите, заради което им вдига грандиозен скандал. Но точно тогава изгрява звездата и, защото в същата банка е мениджърът Джон Кросби и той е впечатлен от темперамента на момичето. Дава и визитката си, като я съветва да научи езика.

Чарлийз го прави и след години споделя, че гледането на сапунени сериали е помогнало много с английския. Така с помощта на Кросби получава малки роли, но те и отварят вратите за този толкова невъзможен бранш.

И след пет филма, с които успява да се докаже, идва Авдокат на дявола, където си партнира с Ал Пачино и Киану Рийвс. Както се казва всичко след това е история.

Следват много успешни проекти и славата я залива с пълна сила.

monster_9-147145-810x0
Чарлийз в “Чудовището”

Особено забележителна е ролята и в Чудовището, за която трябва да качи 15 килограма и вместо да бъде разкрасявана, то се налага да ползва грим, които я загрозява, дори веждите и са обръснати. За красива и суетна жена, това е огромна жертва. Но тази жертва и носи Оскар през 2004г. за главна женска роля. Похвалена е лично от президента Нелсън Мандела, че прославя Африка, а това за нея е повече от награда.

download

Не липсват скандали и мъже по пътя и. През 1999г. списание Плейбой публикува нейни голи снимки, от времето когато е била модел, без съгласието и. И макар да ги съди, то те остават в историята и.

Името и се спряга с много холивудски красавци. Има по продължителни връзки с актьора Стюард Таунсенд, сгодена е за Шон Пен, но до брак не се стига. Любовта и се прехвърля към двете и осиновени деца- момиче и момче- Аугуст и Джексън, които са африканчета.

 

Чарлийз е рекламно лице на Диор и на много други модни брандове. Занимава се с благотворителност и подпомага каузи като женските ракови заболявания.

Тя става лице на РЕТА- световна организация, защитаваща животните. Подобни каузи следва и в родната Африка, като се бори за опазването на природата и резерватите. Издига глас и в защита на момичетата жертви на изнасилвания. И съвсем открито защитава еднополовите бракове, като сама признава, че е имала любовни отношения с жени.

Днес тя е скъпо платена актриса, участваща в хитови заглавия. Определят я като страшилище за холивудските съпруги. Но всеки който се е докоснал до нея, говори с възхищение за таланта и човечността и. Дори красивият Бог Тор- Крис Хемсуърт, с който си партнира в Снежанка и ловецът, казва, че тя е достойна за женски Джеймс Бонд.

Лудият Макс, Мъже на честта, Жената на Астронавта, Ханкок, Атомна блондинка, Италианска афера, Бързи и яростни…. списъкът е огромен, а тепърва ще има още какво да видим от прекрасната Чарлийз Терон.

Вижте историята на друга забележителна африканка- от пастирка до супермодел

Скандалната Руби Роуз- коя е тя?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s